Info från styrelsen 2021-05

Sandlåda har blivit odlingslåda

Inga barn leker längre i våra sandlådor. Efter att ha funderat lite på vad vi skulle göra med dem har vi kommit fram till att vi gör om dem till kryddodlingar, ett litet försök till “stadsodling” i miniformat. Nu har första sandlådan blivit omvandlad till en plantering med rabarber, gräslök, timjan, salvia, oregano och smultron.

Alla medlemmar är välkomna att plocka av dessa – men vänta med att göra det tills de har växt upp lite så att plantorna får en chans att ta sig först..

Om försöket går bra är planen att vi också gör en odling i sandlådan mellan ALG11-13.

Nya rutiner för fakturering av månadsavgift

Vår ekonomiska förvaltare Fastum gör om rutinerna för fakturering av månadsavgiften. Du kommer få ett brev från Fastum som berättar mer om nyheterna (om du har en digital brevlåda som t.ex. Kivra hamnar brevet där).

Du kan även läsa infon här.

Notera att ihop med ändringen måste alla medlemmar logga in hos Fastum för att på nytt välja hur man önskar få fakturorna sända. Logga in på Fastumdirekt, välj ”Inställningar” och ”Välj leveransmetod”.


Sophantering – kartonger

Här är en bild från soprummet i ALG15 den 19:e maj.

När det ser ut så här blir konsekvensen att firman som hämtar sopor inte tömmer kärlet alls, då det inte ingår i deras jobb att ta hand om lösa kartonger. För att de ska tömma kärlet får det inte vara mer fullt än att locket går att stänga och det får absolut inte stå kartonger vid sidan av kärlet.

För att undvika att det blir så här följ dessa regler:

  • platta till kartonger så mycket du kan innan du slänger dem
  • om kärlet är fullt och din kartong inte får plats så får du vänta med att slänga den tills efter att kärlet blivit tömt. Vill du inte vänta på att bli av med kartongen – åk och släng den på en återvinningsstation
  • om du har stora, skrymmande kartonger som fyller en stor del av kartongkärlet bör du åka och slänga dem på en återvinningsstation

Anmäl dig till årsstämman

Då årets årsstämma blir digital behöver du anmäla dig för att delta. Anmälan är öppen redan nu så du kan anmäla dig direkt.

Innan stämman: kontrollera att du inte har någon skuld

För att vara röstberättigad vid stämman får man inte ha någon skuld till föreningen. Logga gärna in på Fastumdirekt (samma länk som ovan) innan stämman och kontrollera att det står “0 kr” under “Total skuld”.

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!