Info från styrelsen 2021-11

Välkomna nya medlemmar!  

Inga nya medlemmar har flyttat in under senaste månaden.  

Brandsäkerhet 

Nu är det mörkt o mysigt att tända ljus. Det betyder också att det är extra bra att kontrollera dina brandvarnare och se till att dessa fungerar.  

Du testar brandvarnaren genom att trycka på testknappen, då kontrolleras hela brandvarnarens funktion, inte bara batteriet. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig en signal när du trycker på testknappen kan batteriet vara slut, och då behöver du byta ut det. Hjälper inte batteribyte – byt ut brandvarnaren. 

Tänk också på att vårt trapphus är en utrymningsväg. Tänk därför på att inte förvara saker i trapphuset.  

Vi kommer att lägga ut en liten folder med tips o råd om brandsäkerhet i alla postfack.  

Rengöra elementfilter 

För att ventilationen skall fungera bra så är det viktigt att hålla rent så att flöden av luft in till bostaden och ut från bostaden inte hindras. Tilluften till bostaden kommer via öppningar under fönstren.  

Du bör se till att de filter som sitter i dessa öppningar är rengjorda. Filtret kan tvättas i diskhon med vatten o lite diskmedel. Vill du köpa ett nytt filter (kostnad 50 kr/styck) kontaktar du styrelsen. 

Motionera termostater 

Termostaten har en ventil som  kan fastna om den står i samma läge. Om elementet är kallt är en första åtgärd att “motionera termostaten”. Det innebär att du vrider termostaten från helt på till helt av ett antal gånger.  

Styrelsen har kontaktat vår förvaltare CEMI för att få en bedömning av om våra termostater på sikt bör bytas ut. Vi återkommer om detta när vi fått svar från CEMI.  

Röjning av sly bakom ALG13-15 

Den oklippta remsan bakom Anders Lundströms gata 13-15 , mellan våra hus och BRF Höjden har växt upp och börjat se stökig ut. Styrelsen har i samarbete med BRF Höjden tagit in en firma som röjt sly på detta  område.  

Gå med i vår Facebook-grupp

Vi har en sluten facebookgrupp som bara är till för boende i föreningen. Syftet med denna är att informera och bidra till grannsamverkan. Gå gärna med!

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!