Info från styrelsen 2022-02

Välkomna nya medlemmar!  

Inga nya medlemmar har flyttat in under senaste månaden.  

Nya konstväxter 

De gamla konstväxterna i trapphusen har varit med sen husen byggdes o börjar se rätt risiga o blekta ut. Vi har köpt nya till ALG9+15 och kommer köpa nya till ALG11+13 inom kort.  

Kolla så att ytterdörrar går igen 

Vi har hittat dörren i ALG13 med låset igensatt två gånger. För att ta det säkra före det osäkra, kolla gärna lite extra noggrant att dörren går igen efter dig. Nu är det också mycket löst grus ute, om det hamnar i dörrenspringan kan det göra så att dörren inte går igen. Om du ser att det ligger massa grus i dörren, ta en sopborste o borsta bort det.  

Plastsopor och mobil återvinning 

Sopkärlen för plastsopor blir ibland rätt fulla. Tänk på att det ofta går att trycka ihop innehållet rätt lätt. Fyll inte på så att kärlet blir överfyllt, då finns risk att det inte töms vid nästa tömning.  

Tänk också på att Solna kommun har en mobil miljöstation som stannar på G3B 18-20 varje torsdag 1900-1930. Perfekt om du vill gå förbi o slänga nån gammal stekpanna eller liknande..  

Läs mer om mobila återvinningscentralen på Solna kommuns hemsida

Inbesparingar efter 1 år med solceller och led-ljus 

Det första hela året med egen produktion gav 65 500 kWh. Det motsvarar ca  80 000 kr och är något mer än vi hade i vår kalkyl.  

Elförbrukningen i allmänna utrymmen gick ner med ca 24% mest tack vare byte till LED-lampor. Bra, men kanske något mindre än beräknat.  Till inbesparingen skall läggas att underhållskostnaden minskat med 12 000 kr/år varför den totala inbesparingen är ca 40 000 kr. 

Totala besparingar för föreningen tack vare egen elproduktion och led-belysning är ca 120 000 kr.  

Save the date – datum för stämma och städdag 

Boka in 5 maj för föreningens årsstämma och 18 maj för årets städdag.  

Inbjudningar till årsstämman delas ut i allas postfack ihop med föreningens årsredovisning. Mer info om städdagen kommer senare.  

Gå med i vår Facebook-grupp

Vi har en sluten facebookgrupp som bara är till för boende i föreningen. Syftet med denna är att informera och bidra till grannsamverkan. Gå gärna med!

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!