Info från styrelsen 2022-11

Välkomna nya medlemmar!  

En lägenhet i ALG9 har bytt ägare och föreningen önskar de nya medlemmarna välkomna. Se mer på anslaget i våra trapphus.  

Ökning av elpriset från årsskiftet 

Som du kanske vet har vi bundet elpris, så vi har inte påverkats så mycket av de höga elpriserna sista tiden. Trots det har de fasta kostnaderna för nät och överföring höjts. För att kompensera för detta kommer elpriset för alla medlemmar att höjas med 5% från årsskiftet. 

Ingen höjd månadsavgift för 2023 

Trots inflation och stigande kostnader har vår föreningen fortsatt stabil ekonomi. Styrelsen har gjort budget för 2023 och ser inget behov av att höja månadsavgiften. Om kostnadsläget fortsätter uppåt kommer det på sikt att medföra behov av höjda avgifter.  

Glöggmingel 6/12  

Träffa dina grannar och mingla över lite glögg och en pepparkaka! Vi ses i föreningslokalen ALG9 mellan kl 17-19 tisdag 6/12. Mer info kommer sättas upp på anslag i portarna.  

Enkät om laddplatser 

Vi har nu sammanställt enkäten om intresse för laddplatser i garaget. Vi delade ut 90 enkäter och fick 48 svar. Av svaren framgår att ganska få (5 st) önskar laddplats här och nu. Ungefär 60% av de som svarat tror att de kommer vilja ha laddplats inom 3 år. En tredjedel av svaren kan tänka sig att dela laddplats men majoriteten (60%) föredrar en personlig laddplats.  

Tänd ett ljus och låt det (inte) brinna 

Så här i adventstider är det ju jättemysigt med levande ljus – men de är också en vanlig orsak till lägenhetsbränder. Några tips är att:

  • inte lämna ljus oövervakade
  • att släcka ljusen innan du lämnar ett rum
  • inte ställa ljusen nära något annat brännbart
  • att använda ljusstakar som inte kan fatta eld

Tänk också på att kolla så att dina brandvarnare fungerar. Alla brandvarnare har en testknapp. Du trycker på den och brandvarnaren ska då ge ifrån sig ett ljud. Kommer inget ljud är det dags att byta batteri i brandvarnaren.

Gå med i vår Facebook-grupp

Vi har en sluten facebookgrupp som bara är till för boende i föreningen. Syftet med denna är att informera och bidra till grannsamverkan. Gå gärna med!

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!