Info från styrelsen 2023-03

Välkomna nya medlemmar!

Två nya medlemmar har flyttat in på ALG9. Vi önskar dessa välkomna. Mer info finns i anslaget som sitter i trapphuset.

Motioner till årsstämman, senast 2 april


Alla medlemmar har rätt att lämna in förslag, motioner, till årsstämman. Dessa lämnas in i skriftlig form i föreningens postfack på ALG9. Senaste datum att lämna in motioner är 2:a april.

Bytta sopkärl

Vi har haft 2 stora sopkärl (600 liter) för hushållssopor i varje soprum, båda dessa blir i princip aldrig fulla. Soptömning är inte helt billigt, så för att spara pengar har vi gått ner i storlek på det ena av dessa kärl så att vi nu har ett på 600 liter och ett på 300 liter.

Snöröjning – och vem får lov att hjälpa till?

Vi köper tjänster för snöröjning, men om det snöat en natt hinner leverantören ofta inte hit innan snön blivit nertrampad vid entréerna och till soprummen. Vi som är medlemmar i föreningen äger våra 4 hus tillsammans. Det betyder att vem som helst som har tid och möjlighet är välkommen att ta snöskyffeln som står vid entrén och ta några tag. Om alla hjälps åt funkar det mycket bättre. Detta gäller ju för övrigt inte bara snöröjning.

Städdag med mingel – torsdag 1 juni

Årets städdag kommer gå av stapeln den 1/6. Notera datumet i kalendern. Som vanligt blir det städning först o lite mingel sen. Påminnelser sätts upp i entréerna närmare inpå datumet.

Stoppa fettpropparna!

Vi använder mycket fett i våra kök. Om man diskar ur matfettet ur stekpannan och tömmer fettet från de soltorkade tomaterna i diskhon osv. så ökar risken att det blir stopp från i rören från köket ut till en stora vertikala stammen. Tänk därför på att hälla så lite fett som möjligt i diskhon. Använd gärna en plastflaska eller liknande och samla upp fett, denna kan de sedan slänga i hushållssoporna. Stekpannan kan du torka ur med hushållspapper.

Mer information om vad du kan göra för att undvika tråkiga stopp i avloppet hittar du till exempel hos Käppalaverket.

Gå med i vår Facebook-grupp

Vi har en sluten facebookgrupp som bara är till för boende i föreningen. Syftet med denna är att informera och bidra till grannsamverkan. Gå gärna med!

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!