Info från styrelsen 2023-10

Välkomna nya medlemmar!

Föreningen välkomnar de medlemmar som flyttat in under sommaren, för mer info se anslaget i trapphusen.

Föreningens elavtal med fast pris löper ut 

Vår föreningen har haft ett långt elavtal med bundet pris. Detta har varit lite av en lyckträff det senaste året och hjälpt oss hålla ner våra kostnader. Nu är det tyvärr slut på detta. Det bundna elavtalet löper ut 31 oktober. Och när vi nu tecknar ett nytt avtal kommer vi få ett rörligt elpris och höjda elkostnader. 

Föreningens elavtal omfattar all el i vår förening, dvs el ni förbrukar i era lägenheter, el som används i gemensamma utrymmen samt även el som förbrukas i våra laddstolpar. Så nya elpriser kommer leda till höjda kostnader får både hushållselen och elen i laddstolparna.  

Ändrad debitering av hushållsel 

Med anledning av nya elavtalet har styrelsen beslutat att höja debiteringen av hushållsel till 2,00 kr/kWh. Nya priset gäller från 1 november 2023.   

Ändrad debitering av kostnader för laddstolpar 

I och med att vi installerade nya laddstolpar togs den fasta avgiften för nyttjande av laddstolparna bort (den var tidigare 250 kr/mån). Med anledning av nya elavtalet har styrelsen beslutat att höja kostnaden för el i laddstolpar till 2,75 kr/kWh. Nya priset gäller från 1 oktober 2023.  

Tips för att spara el 

Med höjda elkostnader blir det ännu lite mer aktuellt att spara på el. Elpriset varierar mycket under dagen och är generellt hög mellan kl 07-19 och låg övrig tid. Några konkreta tips:  

  • Ladda om möjligt inte elbilen mellan kl 17-22 
  • Kör tvätt-/diskmaskin på natten 
  • Tänk på att golvvärme och handukstork i badrummet drar väldigt mycket el 

Det finns mer tips om hur du sparar el på vår hemsida! Se:  
Spara energi!
 

Gå med i vår Facebook-grupp

Vi har en sluten facebookgrupp som bara är till för boende i föreningen. Syftet med denna är att informera och bidra till grannsamverkan. Gå gärna med!

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!