Info från styrelsen 2024-02

Rörliga elpriser – hur hålla ner våra kostnader?

Vi har nu ett elavtal med rörligt elpris. Det betyder att vad vår bostadsrättsförening betalar för elen varierar från timma till timma. För den el du använder i lägenheten debiterar vi däremot ett fast schablonpris. Det priset är baserat på en uppskattning om vad vårt snittpris kommer att bli under året.
Elpriset består dels av ett rörligt marknads(spot)pris samt elskatt och ett antal avgifter som man betalar till nätägaren. Spotpriset kan variera från allt mellan 7 kr till 0 kr/kWh. Det är oftast som högst vardagar mellan 7-10 och 17-20. Vattenfall tar ut en “höglastavgift” som är ca 60 öre/kWh mellan kl 06-22.

Så generellt kan man säga att elen är billigast vardagsnätter (mellan 22-06) och på helger. Elen är dyrast på vardagar, på morgon och tidig kväll.

Genom att använda el när den är billig kan vi alla bidra till att hålla vårt snittpris nere. På så vis kan vi slippa att höja den fasta debiteringen av el. Mest konkreta tipsen är väl att köra diskmaskin och tvättmaskin när elpriset är lågt.

Aktuellt spotpris kan du se på här vår hemsida

Datum för stämma och motioner

Föreningens årsstämma planeras hållas 14/5. Sista datum att lämna motioner till stämman är 31/3. Motioner kan mailas till styrelsen@signalen1.se eller lämnas i föreningens postfack på ALG9.

Nya regler för renovering

Styrelsen har fastställt nya regler för renovering. En nyhet är att reglerna nu är tydligare kring att du måste få ett tillstånd från styrelsen innan du startar din renovering.

Här hittar du nya reglerna för renovering

Inga föremål i trapphusen

Trapphuset är en livsviktig utrymningsväg. En brand där kan bli förödande. MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap, rekommenderar att trapphus hålls helt fria från saker dels på grund av utrymningsmöjligheterna, dels på grund av risken för brand och rökutveckling.

Om du har saker i trapphuset, vänligen flytta in dem i din hall.

Låna en elmätare!

Nyfiken på hur mycket nån av dina hushållsapparater förbrukar? På biblioteken i Solna kan du numer låna en elmätare för vägguttag och ta reda på det. Du lånar med ditt lånekort. Lånetiden är två veckor.

Test: alla element i ALG13 luftade

För att se om vi har generella problem med luft i vårt värmesystem så testade styrelsen att lufta alla element i ALG13 i början på februari. Ingen luft i elementen hittades och åtgärden hade ingen märkbar effekt. Om någon fortfarande har problem med kalla element, kontakta styrelsen.

Städning i trapphusen

Vi har tidigare haft städning av våra trapphus 2 ggr/vecka vintertid. För att hålla nere föreningens kostnader testar vi nu att gå ner till en städning per vecka. Denna kommer att ske på tisdagar. Tänk gärna på att hjälpa till att hålla rent i trapphusen genom att torka av skor, cyklar, barnvagnar, hundar och annat på dörrmattorna så gott det går.

Gå med i vår Facebook-grupp

Vi har en sluten facebookgrupp som bara är till för boende i föreningen. Syftet med denna är att informera och bidra till grannsamverkan. Gå gärna med!

© 2024 Brf Signalen 1 - Ditt hem i Frösunda, Solna

Logga in med dina användaruppgifter

eller    

Glömt dina uppgifter?

Create Account

Behöver du en kod? Kontakta oss!